• Eerlijke & verse producten
  • Geplukt door lokale helden
  • Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, morgen thuisbezorgd

Over ons

De appel valt niet ver van de boom…

De fruitmand van De Fruitman biedt een flinke dosis vitamines met een positief verhaal, waarin aandacht voor kwaliteit en oorsprong een grote rol spelen. Hierdoor schenk je niet alleen een pakket vol fruitgeluk aan de ontvanger, maar ook een flinke dosis geluk aan jezelf.

Snel van plant tot fruitmand

De Fruitman gelooft in de waarde van bewust geplukt fruit. En daarvoor hoef je lang niet altijd naar het buitenland. Samen met een betrouwbaar netwerk van Lokale Helden, lokale producenten en telers van fruit en andere levensmiddelen, stelt De Fruitman de perfecte fruitmand samen. Die bezorgt hij vervolgens via de kortste weg van grond tot mond, of van plant tot fruitmand. Daar wordt toch iedereen gelukkig van!

Recyclebare verpakking

Een fruitmand is een duurzaam cadeau. De Fruitman doet nog een extra duit in het zakje met een kartonnen verpakking. De volledig recyclebare verpakking is zonder plastic en mag daarom gewoon bij het papieren afval.

Fruitteler aan het woord

Lokale Helden leveren ook het fruit, het sap, de nootjes en chocolade voor de fruitmanden van De Fruitman. Teler Peter Verhage is een van die Lokale Helden:
“Wij zorgen voor topfruit door echt op het juiste moment te plukken. Wanneer je een appel te vroeg plukt, is ie niet lekker. Hij moet echt goed rijp zijn. Dat vraagt wat extra organisatie. Waar een gewone fruitteler liever eerder begint met plukken en daardoor minder mensen nodig heeft, plukken wij met iets meer mensen in een kortere periode. Het resultaat bestaat uit heerlijk frisse, knapperige appels en peren.”

Een fruitmand met een goed verhaal

De Fruitman is ook wel bekend als De Buurman. Met een uniek Maaltijdbox concept, een webwinkel en een VersLokaal in Zwolle voorzien we in gezonde en verantwoorde voeding met een hoger doel. We bouwen namelijk aan een beter en eerlijker voedselsysteem met positieve effecten voor zowel de klant als de boeren en telers.

 

Jeroen Stegeman, De Buurman:
“Door samen te bouwen aan een nieuw systeem zijn wij in staat de idealen van boeren én klanten bij elkaar te brengen. De boeren en telers, onze Lokale Helden, die dagelijks met hart en ziel werken aan unieke, verse en pure producten. En onze klanten die vragen om betrouwbaar, gezond en smaakvol eten. Door een eerlijke prijs te betalen zijn de Lokale Helden in staat zich te blijven ontwikkelen en verder te verduurzamen en krijgt de klant de eerlijke, pure producten waar hij naar verlangt. Ons ideaal is onze motor. Maar onze gedrevenheid om systemen te doorgronden, vóór ons te laten werken en beter te maken, zorgt dat wij het ook echt waarmaken.”

Meer weten over De Buurman?